MEF

Hallo, ik ben Maria Elena Fauci, de oprichter van MEF architect.

Ik ben architect en binnenhuisarchitect met Italiaanse wortels.

Ik woon sinds 2006 in Nederland, waar ik naartoe ben verhuisd na mijn huwelijk met mijn Nederlandse wederhelft.

In Italië heb ik architectuur gestudeerd aan de universiteit van Palermo en daarna heb ik me gespecialiseerd in het ontwerpen van villa’s en het inrichten van woon- en werkruimten. In Italië deelde ik een atelier met mijn vader, een beroemd stedenbouwkundige, die mij van kleins af aan inspireerde. Hij liet me zijn ontwerpen zien en nam me mee naar de verschillende bouwprojecten die hij in die tijd begeleidde.

Architectuur is altijd al mijn passie geweest: ik tekende veel, altijd en overal.

Voor mij is het huis de spiegel van wat wij zijn, en in zekere zin ook van wat wij aan anderen willen laten zien. Het huis is onze wereld, het vertegenwoordigt ons door zijn vormen, materialen en de keuze van het meubilair. Alle details zijn fundamenteel, want ze vertellen anderen iets van ons, van onze passies, van ons leven…

Mijn Italiaans-zijn zie je terug in zowel mijn architectuur- als in mijn interieurprojecten. Ik houd van elegantie, maar zeker ook van gebruiksvriendelijkheid. Natuurlijk willen we ons van andere mensen onderscheiden, maar tegelijkertijd willen we efficiënt zijn, ons comfortabel kunnen bewegen. Omdat dat de belangrijkste functies zijn die een huis moet vervullen, zijn het de kenmerken van mijn architectuur en van de door mij ontworpen binnenruimtes.

Elk project is altijd anders, want het wordt gekleurd door alle nuances die ik opzuig uit alles wat ik om me heen zie, ook tijdens mijn reizen, maar bovenal door wat de mensen die ik ontmoet en voor wie ik werk, me vertellen.

Ik luister graag naar wat de cliënt wil, want door zijn woorden word ik geïnspireerd en kan ik zijn ruimtes ontwerpen, en zo elegante en tijdloze omgevingen creëren, in relatie tot zijn persoonlijkheid, zijn familie en zijn manier van leven.

Elk project komt altijd in overleg tot stand, elke fase van dit prachtige en complexe avontuur is gebaseerd op samenwerking.

Dus, wat dacht je? Zullen we eens aan tafel gaan zitten voor een praatje?