MEF architect is een Italiaans ontwerpbureau dat sinds 2007 in Nederland is gevestigd en opgericht door Maria Elena Fauci.

De studio kenmerkt zich door snel en flexibel te reageren op wensen van de cliënt, waarbij het streven naar functionele en esthetische perfectie voorop staat. In Italië zijn wij opgeleid tot “allround” architect. Dat houdt in dat er voor ons geen verschil bestaat tussen architectuur, interieurontwerp en inrichting. Een Italiaanse architect heeft bij het ontwikkelen van zijn concept buitenshuis een oog voor wat binnen gebeurt en vice versa.

Voor de architectuur en het interieur gebruikt de architect bij de ontwikkeling van het project één taal omdat beide deel uitmaken van een en hetzelfde verhaal. Het interieur wordt derhalve ontworpen als onderdeel van het gehele gebouw.

Het interieurontwerp moet inclusief de inrichting de harmonieuze vertaling zijn van de functie-eisen en de specifieke wensen van de cliënt. Bij de ontwikkeling van ieder project spelen onderzoek, experimenten en het combineren van verschillende materialen een belangrijke rol. Ons bureau werkt aan projecten als het ontwerpen en renoveren van villa’s, luxe spa en beauty centers, winkels en restaurants waar tot in de kleinste details een Italiaanse sfeer voelbaar is. De AIAC (Associazione Italiana di Architettura e Critica) heeft MEF architect tijdens de Biënnale 2014 in Venetië beoordeeld als een van de beste jonge architectenbureaus wereldwijd.