Ontwerpen met een Italiaans accent

Ontwerpen met een Italiaans accent, het is een ietwat dubbelzinnige slogan. Ik spreek Nederlands met een Italiaans accent en met deze leus wil ik de klant die bij me komt, daarop voorbereiden… Tegelijkertijd worden de projecten ook met een ander accent uitgevoerd, een Italiaans accent in feite, door in het ontwerp strakke lijnen en een moderne, elegante stijl af te wisselen met klassiekers uit de wereld van het Italiaanse design.

Onze cliënten zijn Nederlanders en jonge Italianen die in Nederland zijn komen wonen. Er werken hier veel Italiaanse professionals en wanneer zij een huis kopen, voelen zij de behoefte het aan te passen aan hun wensen en gewoontes, zodat zij zich minder vreemdeling voelen in het land dat hen verwelkomde.

Nederlandse huizen hebben specifieke kenmerken die voor Italianen ongewoon zijn. Daarom is het belangrijk hun huis een persoonlijk tintje te geven, zodat ze zich thuis en op hun gemak voelen, zelfs ver van de plaats waar ze vandaan komen.

Onze Nederlandse clientèle houdt van Italië en van Italiaans design. Ze wil zich onderscheiden en zich omringen met ruimtes waarmee ze zich kan identificeren en waar ze energie van kan krijgen.

Onze architectuur en binnenhuisarchitectuur worden gekenmerkt door het gebruik van contrasterende kleuren en texturen, door de functionaliteit van de ruimtes en de elegantie van het ontwerp.

Je hoeft geen dure afwerking te hebben om een prachtig huis te krijgen… het gaat allemaal om het ontwerp en de aandacht voor detail.

Kleur wordt gebruikt als een middel om achtergrond te creëren en wordt geïntegreerd in de ruimte, waardoor de belangrijkste volumes van het huis, zoals een trap of een open haard, beter tot hun recht komen.

De ruimte wordt ontworpen zodat het huis zo functioneel mogelijk is en de verschillende ruimten met elkaar verbonden zijn door decoratieve elementen die de aandacht trekken en de nieuwsgierigheid prikkelen. Een schilderij aan een bepaalde wand, een stukje van een trap waar men nog net een glimp van kan opvangen, het zijn die onderdelen die uitnodigen tot een verdere ontdekking van de ruimten.

De grote ramen met uitzicht op de tuin of op de omgeving creëren een visuele continuïteit tussen de buiten- en binnenruimte die daardoor op elkaar inwerken en één geheel worden.

Elegantie, harmonie en dissonantie, een vloeiende ruimte die zich opent met een uitzicht van binnen naar buiten het huis en een functionaliteit die op de behoeften van de klant afgestemd is, dat zijn de basisingrediënten van onze unieke en exclusieve projecten.

Als je houdt van (binnenhuis)architectuur die elegant en functioneel is en die ook iets over jou zegt… kan ik dan iets voor je betekenen?