Ik ben cum laude afgestudeerd in de architectuur aan de Universiteit van Palermo.

Aansluitend werkte ik twee jaar bij Professor Mario Giorgianni op de afdeling Geschiedenis en Planning van de Faculteit Architectuur in Palermo, vervolgens als onderzoeker aan de Polytechnische School in Milaan, Faculteit Bouwkunde.

In Milaan werd ik met Gae Aulenti Associates Architects betrokken bij het ontwerp voor het bestemmingsplan van Biella.

Vervolgens werd ik met mijn vader Leonardo partner van het familiebedrijf Studio di Architettura e Urbanistica in Sciacca, Italië. Daar heb ik mijn beroep van architect en interieurarchitect met plezier en passie uitgeoefend tot mijn verhuizing naar Nederland in oktober 2006.

In 2016 vestigde ik mijn bureau in Vinkeveen onder de naam MEF architect.

Behalve in mijn vak als architecte ben ik ook actief als schrijfster/publiciste. ik heb voor de Ordine degli Architetti P.P.C. della Provincia Agrigento, een bond van architecten, een tijdschrift opgezet (Rivista Aa) dat verspreid wordt onder lokale architecten en over alle universiteiten van Italië.

Ik heb gewerkt als redactrice voor PresS/Tmagazine, een opinieblad en internationaal platform voor jonge architecten op internet (http://presstletter.com/t/i-presstmagazine/), waaraan ik ook als blogger bijdragen leverde.

Als Nederlandse correspondent heb ik vanaf 2008 gedurende een aantal jaren artikelen over Nederlands design en Nederlandse architectuur geschreven voor Compasses.

Naast deze activiteiten verzorg ik in Nederland lezingen over Italiaanse architectuur en design aan volksuniversiteiten en andere instituten voor allen die van de Italiaanse cultuur en geschiedenis houden.

Mijn hobby’s zijn schilderen, lezen en koken voor familie en vrienden.