Glazen binnendeuren: de mooiste oplossing voor je interieur

Elegante en functionele deuren

Glazen binnendeuren zijn momenteel de populairste oplossing om natuurlijk licht de ruimtes van je huis te laten binnenvallen.

Dankzij hun veelzijdigheid en ontwerp kunnen ze zowel in commerciële als in privéruimtes worden gebruikt. Ze voegen elegantie toe en laten het interieur er frisser en eigentijdser uitzien.

Glas is een materiaal dat veel wordt opgenomen in een interieurontwerp, bij voorkeur voor deuren, ramen en muren, en draagt daardoor bij aan een verfijnde en zelfs licht industriële uitstraling van je huis.

In deze blog geef ik je hints en informatie die je ongetwijfeld kunnen helpen de juiste beslissing te nemen over deze prachtige meubelstukken.

Laten we beginnen!

Naast andere belangrijke aspecten van dit fantastische materiaal, zorgt de transparantie van glas voor de visuele continuïteit van binnenruimtes terwijl die toch afgeschermd zijn van lawaai en geuren. Glazen ramen zijn dus zeer functionele oplossingen om open ruimtes te creëren met esthetische kwaliteiten en comfort.

Vanuit praktisch oogpunt maakt het opdelen van het interieur met een muur de ruimte donkerder en perceptueel kleiner. Maar glazen deuren helpen een ruimere omgeving te creëren, meer natuurlijk licht te verkrijgen en tegelijkertijd de functies van de verschillende kamers in je huis te onderscheiden.

Glazen deuren die in het interieur van flats en huizen worden gebruikt, verfraaien niet alleen de ruimte, maar hebben ook een praktische functie.

Het is een mythe dat glazen schuifdeuren je huis koud en onwelkom maken, integendeel. Hedendaagse glazen schuifdeuren hebben een efficiënt design en zorgen ervoor dat koude lucht je huis niet binnenkomt en warmte niet ontsnapt.

Voordelen van glazen binnendeuren

* Ze verbeteren de esthetiek van je huis;

* Ze laten buitenlicht toe, zelfs in donkere ruimtes;

* Ze verdelen ruimtes en zorgen tegelijkertijd voor een geraffineerde visuele continuïteit van de verschillende functionele zones van je woning;

* Er kunnen ruimtes gecreëerd worden zonder onderbrekingen;

* Ze verfijnen de visuele prikkels in een interieur, waardoor het er ‘anders’ uitziet;

* Glazen deuren zijn niet alleen ruimteverdelers: ze kunnen het uiterlijk van je huis veranderen en je helpen te besparen op de elektriciteitsrekening.

Het daglicht zal diffuser zijn. Het is algemeen bekend dat lichte, luchtige huizen een gevoel van comfort creëren en de algemene aantrekkingskracht kunnen verhogen. Hoe meer licht er in een kamer is, hoe groter en opener deze lijkt… En dat is goed voor je planten!

Door een dikkere glasplaat te plaatsen, kan je de verspreiding van geluid drastisch verminderen.

Heel handig!

De meest trendy soorten voor je interieur

Glas is een materiaal dat zowel toont als verbergt.

Het verandert met het veranderende licht, transformeert de omgeving met zijn lichtreflecties en combineert met vormen, kleuren en materialen.

Er zijn verschillende soorten glas: gelaagd, versierd, gekleurd, glanzend, ondoorzichtig of reflecterend.

Je kunt kiezen uit doorlopende, schuivende, scharnierende, packet- of taatsdeuren.

Er zijn dus legio mogelijkheden!

Glazen deuren vormen altijd een esthetisch aantrekkelijke oplossing. De meest elegante types:

* Gedecoreerde of gekleurde, volledig glazen deuren

* Deuren met speciaal glas of met glas opgenomen in een aluminium frame

* Gebogen deuren

* Glazen deuren in de industriële stijl

Gedecoreerde deuren zijn interessant. Met eenvoudige effecten op het glas benadrukken ze een minimalistisch interieur.

Het glas kan worden gekleurd om ruimtes ook visueel te verdelen, met behoud van de glans van het materiaal.

Speciale glasbehandelingen of inzetstukken, zoals stofeffect, zijn beschikbaar om het uiterlijk echt uniek te maken!

Een boog?

De lage boog is weer terug van weggeweest, evenals alle ronde vormen in spiegels en meubilair.

De details van het frame zorgen voor een karakteristiek ontwerp dat de uitstraling van een ruimte volledig kan veranderen, waardoor deze er zeer chique uitziet.

Bij deuren in industriële stijl is er een zeer ruime keuze uit alle afwerkingen.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de volledig glazen exemplaren (transparant of gerookt) met een minimaal profiel en die met dwarsliggers.

Toonaangevende bedrijven die glazen binnendeuren produceren, zijn onder andere Rimadesio, GarofoliHenry GlassADLLualdiGhizzi&Benatti, Bertolotto.

In bijna al mijn projecten geef ik er echter de voorkeur aan de deuren zelf te ontwerpen en ze in harmonie te brengen met het meubilair en het interieurontwerp.

Hoe kleuren te kiezen

Bepaalde afwerkingen, zoals zwarte, bronzen of champagne profielen, staan elegant bij elk type meubel of stijl.

Maar… pas op voor geborsteld of ondoorzichtig glas!

Alles wat niet transparant is, vormt een visuele barrière en is dus een beperking voor de perceptie van de ruimte.

Wat zijn de kosten?

Wat de kosten betreft, is het belangrijk erop te wijzen dat deze deuren niet echt een gangbare investering zijn. Een enkele deur kan al 3.000 euro of zelfs meer kosten, afhankelijk van de afwerking en de uiteindelijke afmetingen.

Als het om een schuifdeur gaat, komen daar nog de kosten van het interne tegenkader bij, dat apart moet worden aangeschaft en geïnstalleerd. Voor deuren met niet-standaardafmetingen nemen de kosten uiteraard toe. Dit is dus een investering die goed bestudeerd moet worden, met de nodige budgettaire voorzorgsmaatregelen.

Ook is het belangrijk voor dit type deur een planning te maken om eventuele bewerkings- en afwerkingswerkzaamheden ter plaatse voor te bereiden.

Maar het is zeker de moeite waard… Vind je ook niet?

“Als je nog niet weet welk model bij je past, kan ik je helpen.

Wil je beginnen met een vrijblijvend advies?

Boek een afspraak (info@mefarchitects.nl) en ontvang een half uur lang online gratis advies.

Klinkt dat goed?”

Advies nodig?

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.