De entree: 4 ideeën om jassen en schoenen op te bergen

Hoe kan ik jassen en schoenen opbergen?

De entree van een doorsneehuis in Nederland is vaak een echt rommelhok. Overal staan schoenen en als je niet goed oplet, loop je het risico te struikelen, zo volgepropt staat de ingang met het schoeisel van het hele gezin.

Ja, je komt binnen en gelijk doe je je schoenen uit zodat je huis schoon blijft. Zeker in deze Corona-periode kun je de hygiëne op deze manier wel garanderen. Maar zou het niet mooier zijn al die schoenen en laarzen uit het zicht te hebben net als al die scheef hangende, stofverzamelende jassen?

Idee 2: De verborgen deur!

Met de entree bij de woonkamer is het niet mooi een kast, of iets wat op een kast lijkt, naast de zithoek met banken te hebben staan…

In dat geval zou, waar mogelijk, een container-ruimte gecreëerd moeten worden waarvan deuren niet opvallen. Verborgen deuren dus!

Spiegels bijvoorbeeld kunnen een ruimte vergroten en tegelijkertijd decoratieve elementen zijn die hun functie vervullen zonder dat opvalt dat ze eigenlijk deuren zijn.

Tegenwoordig zijn er ook schuifdeuren of panelen leverbaar die beschilderd kunnen worden in dezelfde nuance als de wanden, of bekleed kunnen worden met allerlei soorten behang.

En als je toch hout wilt? Er zijn verschillende manieren om een kast te ontwerpen met een houten profiel, dat gevarieerd kan worden met glas of spiegels.

Een heel strakke kast in de gang of op de overloop kan ook aangebracht worden als een extra wand met een diepte van tenminste 45 cm; tegen de oorspronkelijke wand wordt dan een kast op maat gerealiseerd. Op deze manier heb je het gevoel dat je langs een wand loopt, maar in werkelijkheid heb je een hoge kast tot aan het plafond, die  door een bepaald materiaal of door de gekozen verf net als op de foto gecamoufleerd kan worden…

Idee 3: Het wow effect!

Maar als er een kast is, waarom moet ik die dan verbergen?”

Het is een veelgestelde vraag. En inderdaad, het is alleszins de moeite waard de kast te laten opvallen door er iets moois van te maken.

Daarom geef ik een paar voorbeelden van een stijlvolle kast.

Wat belangrijk is, is dat de (kleding)kast tot aan het plafond doorloopt. Waarschijnlijk is het het beste de kast op maat te laten ontwerpen. Er zijn veel bedrijven in Nederland die mooie kasten maken in elke hoogte en naar ieders behoefte.

Idee 4: Meer dan kledingkast!

Ik heb voor mijn cliënten veel ideeën ontwikkeld om een entree elegant, strak en opgeruimd te krijgen. Een kolom kan een element zijn om iets bijzonders van te maken zodat die een functie krijgt als opbergkast, waarin jassen, tassen, rugzakken of wat dan ook bewaard kunnen worden.

Soms kunnen deze kasten als ze open zijn, de functie van boekenkast of decoratief object in de gang vervullen.

Wil je iets bijzonders voor je woning ontworpen hebben, neem gerust contact met mij op!