Moderne Luxe: de stijl van het interieurdesign van vandaag

Waarom noem ik de interieurstijl van vandaag Moderne Luxe?

Ik denk zo dat je je weelderige huizen voorstelt met gouden kranen en armaturen, met kristallen kroonluchters en met standbeelden op elke hoek!

Moderne luxe is echter een zeer specifiek concept, gebaseerd op een bepaald soort meubilair dat in grote ruimten wordt geplaatst.

Het kan evenwel ook hedendaags klassiek, minimalistisch of zelfs industrieel zijn, zolang het maar duidelijke kenmerken heeft.

Interieurs met Moderne luxe kunnen ook een mix zijn van verschillende stijlen om iets unieks te creëren. Zo’n interieur zegt veel over jou.

Het is dus In feite een tijdloze stijl.

Laten we een en ander eens in detail bekijken.

Design als belangrijkste kenmerk van moderne luxe

Het concept moderne luxe wordt gedefinieerd door strakke lijnen van het meubilair, met hangende kasten in goed uitgelichte ruimten.

Veel meubels zijn op maat gemaakt, waarbij elke centimeter beschikbare ruimte wordt benut. Een woning in deze stijl heeft veel stukken die exclusief ontworpen zijn door de interieurarchitect en met de hand zijn gemaakt. Deze stukken worden vakkundig gecombineerd met een aantal iconische klassiekers van bekende designstukken.

In elke fase van het ontwerpproces is ieder element van belang: van een eerste opzet voor een functionele indeling tot de laatste details van de inrichting. Modern luxe design verkent nieuwe ideeën, besteedt veel aandacht aan elk detail en houdt zorgvuldig rekening met materialen en afwerkingen.

Duurzaamheid en authenticiteit

Het kiezen van de juiste nuance voor een interieur is een van de belangrijkste stappen in het proces, evenals de keuze van texturen en materialen die verleidelijk moeten zijn, niet alleen door de wijze hoe ze aanvoelen, maar die ook moeten uitnodigen ruimtes te verkennen. Alle materialen en texturen moeten nieuwsgierig maken en de architectuur een meerwaarde geven.

Accenten van glas, brons of koper, een neutraal kleurenpalet en eenvoudige lijnen worden gebruikt om interieurs stijlvol, elegant en luxueus te maken. De totale uitstraling van het huis kan worden versterkt door een bijzonder architectonisch element. In het geval van een oud gebouw kan dat bijvoorbeeld door gewelven, door artistieke muurdecoraties of gewoon door een groot schilderij dat aan de juiste muur wordt opgehangen.

Denk verder aan natuurlijke stoffen, zoals linnen voor de gordijnen, wol voor de bekleding van de bank, hout voor de vloer, en verschillende soorten metaal. Materialen met textuur oefenen een sensuele aantrekkingskracht uit. Een verschil in textuur helpt een ruimtelijk gevoel te creëren en roept een gevoel van exclusiviteit op.

Professionele binnenhuisarchitecten zijn er ten diepste van overtuigd dat er een nauw verband bestaat tussen luxe en duurzaamheid: luxe wordt nu al milieubewust.

Wanneer je een kleurenpalet voor kamers gaat kiezen, heb dan oog voor verfijnde, neutrale kleuren als grijs of grijs/beige; voeg vervolgens een fel gekleurd tapijt toe, zachte kussens en accentmeubels om contrasten te creëren. Breng vervolgens diffuse en directe verlichting aan om alle elementen te laten harmoniëren en elkaar te laten verrijken.

Verlichting

Maak een echt brandpunt rond iets dat uniek is voor jouw ruimte. Dat kan een schilderij zijn, een beeld, een theatrale trap of een open haard in een lange kamer.

Als je voor de laatste trend in design gaat, zorg dan dat elk architectonisch element of buitengewoon meubelstuk zijn eigen spotlight heeft. De verlichting moet zo zijn dat ze nooit verblindt… Besteed dus aandacht aan het soort licht (warm of koud…?) naargelang de functie van elke kamer.

En kies zorgvuldig om een gastvrije en geraffineerde sfeer te creëren.

Over Modern Luxe interieurs: niet vergeten …

Gordijnen op maat zijn een must. Als je een glamoureuze afwerking wilt bereiken, laat je de stof gewoon op de vloer “zitten” voor een weelderige en elegante uitstraling.

Als je meubels en decoratieve accenten overweegt, kies dan grotere kwaliteitsstukken die de ruimte goed vullen in plaats van een heleboel kleinere, goedkopere items.

Moderne luxe interieurs veranderen een ruimte onmiddellijk in een gezellige en comfortabele omgeving die kan worden verheven tot het niveau van ware luxe door de toevoeging van kunst en decoratieve stukken, tapijten en kussens. Het meest opvallende kenmerk van deze stijl zijn de strakke lijnen en de grote ruimten. Dat betekent dus dat de beste resultaten te vinden zijn in villa’s, grote huizen en penthouses…

Advies nodig?

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.