Zijn Italiaanse restaurants wel Italiaans in Nederland?

Wie een beetje Italiaans beheerst en de menukaart bekijkt, ziet vaak foutief gespelde woorden: mozarella (voor mozzarella), vitello tonato (voor vitello tonnato). De twijfel slaat toe: is dit de menukaart van een echt Italiaans restaurant? Staat er misschien een Nederlander of een Turk in de keuken?

In feite draaien al die vragen om het begrip authenticiteit. Alles moet naar mijn idee origineel zijn, betrouwbaar en authentiek. Consumenten en hun gewoonten veranderen. In de wereld van vandaag zijn de restaurantgasten veel beter en veel meer geïnformeerd over wat ze waar en wanneer willen eten. Halve waarheden passen daar niet bij, slordige formuleringen ook niet.

De sfeer van een eethuis moet kloppen met wat op tafel wordt opgediend en dat is geen sinecure.
Dineren in een restaurant zou een belevenis moeten zijn. Daar krijgt de gast een zintuiglijke ervaring die begint met de heerlijke smaakpapillen van de pomodorini ondersteund door een bijpassende, verrukkelijke wijn binnen in een modieus of sfeervol Italiaans interieur, dat naast het eten andere aangename sensaties oproept.
Voor een Italiaanse architect is rekening houden met de sfeer en met alle details die de sfeer van een Italiaans restaurant uniek maken, de rode draad van zijn handelen.

Wat kenmerkt eigenlijk een Italiaans interieur van een restaurant?
In mijn volgend artikel, zal je alle nieuwe trends ontdekken.
Tot gauw.

Zijn Italiaanse restaurants wel Italiaans in Nederland?
Wat kenmerkt eigenlijk een Italiaans interieur van een restaurant?