Beauty Center Soul Chic

De schoonheidssalon in Sciacca werd ondergebracht in een appartement op de eerste verdieping van een wooncomplex. In de salon zouden verschillende soorten behandelingen uitgevoerd worden zoals manicure, pedicure, anti-rimpel en anti-veroudering, huidverzorging, epileren en allerhande massages. Om alles efficiënt te laten verlopen waren aparte cabines voor de onderscheiden behandelingen nodig. Er moest ook een speciale ruimte komen waar chromo- en infraroodtherapie de celstofwisseling zou kunnen stimuleren.

Het interieur is op maat ontworpen zodat het kon voldoen aan alle eisen die de nieuwe bestemming eraan stelde.

Teneinde de privacy van de cliënten te beschermen zijn de receptie en de wachtruimte ondergebracht in een ruimte die afgescheiden is van de andere ruimtes. Twee wanden vormen een soort scherm tussen de openbare ruimte van receptie en wachtkamer en de niet-openbare ruimtes voor de behandelingen. Deze twee wanden fungeren tevens als vitrines voor schoonheidsproducten.

Licht speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Het licht bij de wanden in de ontvangstruimte creëert een sfeer die een vooraankondiging is van de beleving die men binnen de schoonheidssalon zal ondergaan. Alles moet bijdragen aan een geestelijk en lichamelijk welzijn.

Lichteffecten hebben een stimulerende uitwerking op de lichamelijke ontspanning. De verlaagde plafonds verspreiden een zacht Led-licht dat met de muziek harmonieert. Wit en zwart zijn de kleuren van het interieur en van de inrichting, alles op maat gemaakt in een strakke, hedendaagse en tijdloze stijl, zo herkenbaar als Italiaans design. Design-lampen en andere stukken Italiaans design maken met de zwart-witfoto’s van alle ruimtes een bijzonder voorbeeld van Italiaanse elegantie.

De zwarte volumes van de cabines steken af tegen een witte achtergrond, niet alleen door hun vorm, maar ook door hun kleur. De cabines zijn bekleed met zwart behang waarvan de bijzondere textuur voor een driedimensionaal effect zorgt en die aangenaam aanvoelt.

Alles in de schoonheidssalon draagt bij aan een sensorische ervaring die men lang na de verzorging buiten de salon nog kan navoelen.