Luxe Beauty Center en Spa

Net als de Romeinen

anaf de tijd dat Sicilië een Romeinse kolonie was, is Sciacca beroemd om haar thermale baden. Het water van ruim twintig ondergrondse waterbronnen wordt nog steeds gebruikt als therapeutisch middel tegen allerlei huidziektes. De aanwezigheid van hotels en thermen drukt een stempel op de kust van Sicilië waar mensen van over de hele wereld voor een thermale behandeling hun vakantie komen doorbrengen…. Hierdoor de realisatie van een luxe beauty center.

De locatie van het onderhavige project lag op de zuidoostelijke kust van Sciacca. De kavel was uiterst onregelmatig en ruig waardoor lange palen voor de bouw en de ondersteuning van het gehele complex noodzakelijk waren. Het terrein bestond uit terrassen op verschillende niveaus die ruimte boden voor diverse gebouwen van het complex. Het luxe beauty center en de spa kregen een mooi panorama op het hoogste punt van het terrein.

Tepidarium, calidarium en frigidarium

Het gebouw heeft verschillende functionele ruimtes die allerlei behandelingen van lichaam en geest mogelijk maken. Voor elke ruimte werd ter bevordering van het spirituele, geestelijke welzijn een andere sfeer gecreëerd zodat willekeurig welke sessie bij de spa een onvergetelijke ervaring werd.

Gebaseerd op het klassiek Romeinse ontwerp kregen de thermale baden een tepidarium, een caldarium en een frigidarium. Daaraan werden faciliteiten en voorzieningen toegevoegd voor een complete behandeling van huid en lichaam.

Vanaf het eerste concept tot in de uitvoering, van het grote geheel tot in de details zijn de ruimtes op een sfeervolle, Italiaanse manier ontworpen. Verrassing en ontspanning zijn de kernbegrippen geweest voor alle elementen van het project. Niets werd bij de bouw nagelaten om bijzondere ervaring op te kunnen doen bij een bezoek aan het Beauty Center en de Spa.