Renovatieproject B&B Jacaranda

Tussen een villawijk

B&B Jacaranda is gelegen in een villawijk op vijf minuten afstand van het centrum van Sciacca (Sicilië). De omgeving biedt nu eens uitzicht over mooie landschappen en dan weer over de zee. Een bloeiende natuur omgeeft de bestaande bebouwing.

Het gebouw dat eerst een architectenbureau huisvestte, werd omgebouwd tot een B&B. Bij de renovatie werd uitgegaan van de loft als basis van het ontwerp, de doos waar alle onderdelen mee verbonden waren.

Het hart van het project is de indrukwekkende trap in de hal tegenover de moderne open haard. Deze komt schuin uit de muur naar voren. De ronde trap en de open haard dragen er samen aan bij dat er een dynamische ruimte ontstaat.

De trap leidt naar de eerste verdieping. Daar liggen vier comfortabele kamers en zijn ruimtes om rustig te kunnen werken. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer.

Het gebouw bestaat uit twee bovengrondse verdiepingen en een kelder, met een totale oppervlakte van ongeveer 450 vierkante meter, gelijkmatig verdeeld over 3 niveaus.

Bloemen overal

Het terras kijkt uit over een weelderig bloeiende tuin. Onder een grote, gezellige pergola wordt het ontbijt ‘s zomers op het terras geserveerd.

De buitenpergola kan ruimte bieden aan een buitenkeuken, een patio met een loungegedeelte die tijdens de zomermaanden gebruikt kan worden.

De B&B heeft de kenmerken van een 4-sterrenhotel. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan functionaliteit en comfort, zowel voor het grote geheel als in de details.

Voor de inrichting werd gekozen voor lampen, meubelstukken en meubels op maat van Italiaans design. De inbouwkasten en strakke bedden zijn uitgevoerd naar ons ontwerp.

Bij dit project werd niets aan het toeval overgelaten. Daarom verzorgden wij ook de keuze van de schilderijen, het ontbijtservies en het bestek zodat alle elementen waren afgestemd op het bijzondere karakter van de B&B.