Renovatieproject van een slaapkamer

Bij veel huizen in Nederland is het mogelijk onder het schuine dak grote slaapkamers te realiseren.

Als er dakkapellen zijn, is de helling van het dak bijna nul en dan is het mogelijk extra leefruimte te creëren en de slaapkamers uit te breiden.

In dit geval hadden de cliënten behoefte aan een renovatieproject van hun slaapkamer in de stijl van een luxe hotel. Ze wilden de beschikbare ruimte op de bovenverdieping optimaal benutten door voor hem en haar aparte inloopkasten te maken met daaraan vast een schoonheidshoekje. Functionaliteit was een dwingende eigenschap van de te renoveren zolder, die eigenlijk meer geschikt zou moeten zijn voor persoonlijk gebruik.

Het ontwerp moest herinneren aan de industriële stijl die als een rode draad door de inrichting van de woning van de cliënten loopt.

De kamers zijn helemaal op maat ontworpen.

Wat de kleuren betreft, werd gekozen voor een palet van pasteltinten die in de ruimte die voor de vrouw was gereserveerd, naar het roze zullen neigen.

Een slaapkamer zoals een chique hotel

Naast de slaapkamer hebben we een kamer voor haar gemaakt, met een beauty hoek en een inloopkast, in roze met groen behang. Een compleet andere en meer romantische stijl dan de luxe van de hoofdslaapkamer.

Kledingkasten zijn speciaal ontworpen voor het opbergen van schoenen, tassen, riemen en truien, maar er zijn ook elementen voor het ophangen van kleerhangers of anders voor het ophangen van pas gestreken overhemden.

Er is een mogelijkheid kleding uit te stallen zodat combinaties uitgeprobeerd kunnen worden voor het geval getwijfeld wordt over wat aan te trekken.

De schuifpanelen van de garderobekasten bestaan uit dunne houten latten van verschillende afmetingen, verankerd op een spiegelend oppervlak om de ruimte te vergroten en leuke reflecties te creëren.

Naast het hout van de kasten werd een zacht tapijt voor de vloer en fluweel voor de bekleding van de fauteuils en de poefs gebruikt om het aangenaam te laten aanvoelen.

Renovatie zolder met boudoir
Renovatie slaapkamer luxe hotel
MEF architect project zolder hotel luxe slaapkamer Vleuten