Villa aan zee

De villa werd ontworpen voor een klant die zijn stuk grond wilde verkopen inclusief een goedgekeurd project.

Het was bijzonder mooie locatie aan de zuidkust van Sicilië, waar nog de mogelijkheid bestaat een huis aan zee te bouwen, aangezien de hele kust nog zo goed als onbebouwd is. Dat was ook hier het geval.

De kavel ligt op een gebergte vanwaar men kan genieten van een schitterend uitzicht over zee en over de stad in de verte.

Van de opdrachtgever kregen wij carte blanche en dat was voor ons toch wel uitzonderlijk.

In eerste instantie dachten we aan een dynamisch grondplan: niet een streng minimalistische doos, maar een organisch systeem waarbij de vormen geïntegreerd konden worden in de bouwkundige context. Aan elke zijde van de woning schetsten we hoge muren met grote glazen wanden die het prachtige landschap konden omlijsten. Zo ging de omgeving deel uitmaken van het huis en kwam het interieur in visueel contact met het landschap.

Het cilindrische trappenhuis vormde de as van het project. Door de trap zijn alle ruimtes van de woning met elkaar verbonden, bij de trap als centrum komen alle functies van het wonen samen.

Na de verkoop van de grond moesten we het project aanpassen aan de smaak en de eisen van de nieuwe eigenaren. Nog tijdens de bouw werden de oorspronkelijke bestemming en de ruimtelijke indeling gewijzigd. Het grondplan werd gedraaid om ruimte te creëren voor een zwembad en een dependance.

Interieur

Bij dit project werd alles op maat ontworpen. Dat gold ook de keukens: een strakke, moderne keuken voor in het huis, een meer traditionele voor in de dependance waar het toegepaste Siciliaanse keramiek een mediterrane sfeer oproept.

Voor binnen de villa hebben wij ook inbouwkasten, trappen, deuren en schuifdeuren en de terrasoverkapping ontworpen.

De nieuwe opdrachtgevers hadden een voorkeur voor hout en zagen dat graag toegepast voor de meubilering van het interieur. Naar gelang de meubels en hun functie combineerden wij het hout met koper, messing of staal.