Cover Into-business

Maria Elena Fauci, architect in Vinkeveen

Mijn naam is Maria Elena Fauci en ik ben architect en interior designer. Binnen HuisGenoten zorg ik voor binnenhuisarchitectuur. Ik ben in Italië afgestudeerd aan de Universiteit van Architectuur van Palermo. Na enkele jaren als onderzoeker aan de Universiteit te hebben gewerkt, ben ik mijn eigen studio gestart, welke ik met veel plezier 14 jaar heb gerund in Italië. Sinds 8 jaar woon ik in Vinkeveen, waar ik mijn architectuurstudio heb voortgezet onder de naam MEF architect.

Binnenhuisarchitectuur is een creatief proces waarin rekening wordt gehouden met verschillende factoren en specialisme. Een nieuwe indeling, een trap, een openhaard en alle overige elementen van het interieur worden opnieuw ontworpen, ook met een blik naar buiten. De natuur en tuin rond de woning spelen altijd een belangrijke rol bij de indeling van het interieur: zij vormen een scene die de ruimte binnenkomt en er ook onderdeel van wordt.

Tegelijkertijd worden de ruimtes zodanig opgezet, dat functionaliteit en uitstraling, gecombineerd met meubels, de toepassing van verschillende materialen en gedetailleerde afwerking, leiden tot een ontwerp met karakter en allure.

Binnen HuisGenoten ben ik betrokken bij verbouwingen en interieurontwerp van woningen, villa’s, winkels, etc. en het ontwerp van meubels. Na twintig jaar ervaring is elk project voor mij een nieuwe uitdaging. Het is altijd een avontuur om nieuwe en gedurfde keuzes te maken en bijzondere combinaties toe te passen. Uiteindelijk streven wij naar een eindresultaat waarin de klant zich direct thuis voelt.