Dit project betreft de samenvoeging van twee appartementen in Amsterdam.

Het doel is om harmonie te creëren in alle ruimtes van het huis. Dit wordt gerealiseerd door de tekening van de op maat meubels die bij de gang en de andere woonruimtes terugkomt. Terwijl contrasten bij stoffering, kleuren en meubels stijl geven en bijzondere uitstraling aan het appartement.

Ze geven karakter. Contrasten maken nieuwsgierig, nodigen uit de ruimtes te verkennen en de toegepaste materialen aan te raken. Zo begunstigen de contrasten de sensorische ervaring van jouw eigen huis.

Samenvoeging
samenvoeging-keuken
Samenvoeging-keuken

De Keuken

De keuken heeft niet alleen de functie om lekkere maaltijden klaar te maken, maar het is de plek voor gezelligheid. Terwijl je aan het aanrecht staat te werken, kun je makkelijk een blik op je iPad werpen voor een nieuw recept of samen met je vrienden kletsen, met een wijntje erbij… In deze ruimte heb je alles bij de hand en alles zal werken zoals het moet. De wastafel, een brede werkblad, een oven, de magnetron en een koelkast worden langs de muur gepositioneerd, terwijl de fornuis en de eettafel zijn in een eiland samengesteld. De keuze om een vierkant eiland werd bepaald door de vorm van de ruimte.

Je kan beter eromheen lopen om alles te bereiken en beter genieten van de uitzicht buiten.
Bij de koelkast werd een wand met schoolbordverf geschilderd, net als je al hebt in je huidige keuken.

Opbergruimte

Een keuken moet praktisch bedacht worden om alles snel te kunnen opruimen.
In de opbergruimte zal je plek vinden voor een stofzuiger, bezem en emmers. Je kunt boodschappen voorraad bewaren en ook lekkere flesjes wijn of bier…

De doos

Het is de kern van het project: het concept.
Omdat het toilet, de kast bij de gang en de opbergruimte in het midden van het appartement gesitueerd zijn, worden ze binnen in een houten doos geplaatst en verborgen.
De deuren van het toilet en opbergruimte worden geintegreerd met die van de kast en met de panelen zodat ze een geheel maken.
Op één van de houten panelen hangt
de televisie. Dit paneel kan schuiven om beter naar de TV te kunnen kijken.

Perspectieven

Vanaf de gang kan je het eiland en
de cylindrische afzuigkap bespeuren alsmede een kant van de wandkast / boekenkast in de woonkamer.
Allebei elementen die vanaf de perspectief van de gang worden bemerkt zijn belangrijke objecten die de verkenning van de ruimtes stimuleren

De slaapkamer

Deze kamer heeft ruimte genoeg om een inloopkast en een klein kantoor te voorzien. Op deze manier wordt de slaapkamer proportioneel en ook functioneler.

Inloopkast en bureaublad worden afgewerkt volgens de tekening en patronen van de doos, waarin ook in dit geval, badkamer, toilet en washoek worden ingebouwd.

De inloopkast kan dicht worden gemaakt door een schuifdeur met een spiegel die diepte aan de ruimte geeft. Als de schuifdeur de kast openmaakt, wordt de bureaus hoek dicht en vice-versa.
Een andere schuifdeur wordt langs de muur van de trap gepositioneerd om de slaapkamer af te sluiten.

Meterkast en washoek

In de gang hebben wij een plek voor
de meterkast bedacht bij een kleine schoenenkast.
Dit plek wordt afgeschermd door een deur die dezelfde kernmerken en afwerkingen van de doos heeft.
Tussen de badkamer (die wij hebben
in grote lijnen bewaard) en een aparte toilet, hebben wij ruimte gemaakt voor de wasmachine en een mand. Eventueel boven de wasmachine of boven het mand kunnen planken gehangen worden voor wasmiddelen.

samenvoeging-slaapkamers