Villa renovatieproject in Vinkeveen

Een verhaal achter elk ontwerp

Als cliënten bij me op kantoor langskomen, kijken ze naar de bouwtekeningen en luisteren ze naar de verhalen die achter een opdracht zitten.

Ze lezen mijn passie in mijn ogen en zien de liefde voor het vak die doorschemert in alles wat ik zeg. Waar ze misschien nog wel het meest van begrijpen, is de toewijding die ik in mijn service stop, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze bij mij in de juiste handen zijn om de renovatie van hun huis aan te pakken.

Een droomhuis in NL om zich thuis te voelen

Eerder heb ik al eens opgemerkt dat mijn klanten uit een ander land komen dan Nederland. Het zijn expats net als ik. Hun studie en daarna hun werk hebben hen hier naar Vinkeveen gebracht, waar ze nauwelijks iemand kennen.

Bij de eerste ontmoeting ontstaat er meteen een vertrouwensband, een heel fijne band, die mij veel energie geeft en me doet verlangen mijn best te doen bij het realiseren van het project dat modern, innovatief , “smart” uitgevoerd wordt zoals zij het willen en eigenlijk ook zoals zij zijn: gezellig, technologie- en comfortminnend.

De open haard tegenover een wandkast

Er was in de woonkamer een open haard, maar die was ondermaats in verhouding tot de leefruimte. In het ontwerp voor de renovatie heb ik een kadereffect gecreëerd door de haard te vergroten en te laten begrenzen door twee symmetrisch geplaatste ramen.

De nieuwe haard moest naast de eigenlijke vuurmond ook plaats bieden aan het tv-toestel en een Sonos-bar. Het geluid van de tv en de bar zou helder moeten zijn en daarom heb ik gekozen voor een Woodupp houten bekleding met geluidsabsorberende eigenschappen.

Alles is smart bedacht

In de muur tegenover de open haard zat een nis met een witte kast. Deze nis werd omgetoverd tot een wand met planken en kasten, waarin ook een subwoofer werd geplaatst.

De gebruikte materialen zijn hout, walnoot en dezelfde steen die werd gebruikt om het plateau van de schoorsteen en de lage kast te bedekken, gemaakt in samenhang met de basis van de open haard.

Materialen en kleuren komen terug en lopen in elkaar over om een elegant en ontspannend geheel te creëren.

De open haard is een blikvanger. Kom je door de industriële deur het huis binnen, dan zie je daar de open haard in al zijn trots en glorie.

Aan het plafond hebben we de prachtige lamp Zirkel van Nemo lighting gehangen, een lamp die qua vorm contrasteert met de vierkante footprint van de woonkamer.

De keuken

Mijn klanten houden doorgaans van koken en ontvangen graag vrienden thuis.

De keuken speelt daarom een sleutelrol bij het ontwerp van de woonkamer. De keuken wordt vergroot door wat ruimte weg te nemen van de wasruimte en wordt zo het kloppend hart van het huis.

In het kookeiland van kunststeen is een inductiekookplaat van Gaggenau opgenomen en is ook ruimte voor een wijnkoelkast.

De materialen zijn donker hout en steen, die geaccentueerd worden door een zachte verlichting van verborgen LED’s. Deze LED’s creëren diepte en sfeer.

De keuken is van het Italiaanse merk Modulnova, dat zich kenmerkt door strakke en verfijnde lijnen. Dankzij een breed scala aan materialen kan het gekozen model  aan smaak en behoeften worden aangepast.

De Occhio lampen kunnen op de snijplank gericht worden en gaan met een beweging van de hand aan en uit. Via een app kunnen ze ook gedimd worden.

Een toilet met een douche

Het toilet op de begane grond is uitgebreid met een douche en de studeerkamer die aan de woonkamer grenst, wordt zo nodig een logeerkamer voor familieleden die van ver komen. Op deze manier kunnen de logees gebruikmaken van een eigen, kleine badkamer in de hal.

Op de eerste verdieping renoveerden we de slaapkamer door er een inloopkast te maken met toegang tot de master badkamer.

Aan de kant tegenover het bed kwam een beautycorner. Deze was geïntegreerd in andere kasten die op maat waren gemaakt, rekening houdend met de ruimte voor de trap die de hoofdslaapkamer binnenkwam. Omdat die ruimte voor de trap afbreuk deed aan de esthetiek van de kamer, ontwierp ik een kledingkast met spiegels en met planken op verschillende hoogte die de ruimte van de trap volledig verborgen.

Voor de kinderen

De slaapkamers van de kinderen bevinden zich op de tweede verdieping, direct onder het ronde dak.

Om elke centimeter optimaal te benutten zijn de meubels op maat gemaakt, met kasten en bureaus met een speelse en veelzijdige uitstraling.