Villa’s bij Beauty Center en Spa

Het complex werd ontwikkeld in relatie met het project van het Beauty Center en Spa. Aangezien het gebied een toeristische bestemming had, konden er villa’s gebouwd worden die als hotelsuites verhuurd konden worden.

De kustlijn rond Sciacca is bergachtig. Omdat de kavel steil verloopt, zijn de villa’s op verschillende niveaus geplaatst zodanig dat elke villa van een vrij uitzicht over zee zou kunnen hebben. Hierdoor kon veel aandacht gegeven worden aan de rol van het daglicht. Ramen en glazen wanden laten het landschap deel uitmaken van het interieur en zo geeft dat landschap een toegevoegde waarde aan het complex. Het uitzicht over zee en het omringende landschap is meer dan een prachtig schilderij aan de muur.

Voor het gehele gebouwencomplex is daglicht doelbewust als bouwmateriaal gebruikt. Door gebruik te maken van de multifunctionaliteit van het daglicht (oriëntatie, uitzicht, sociale veiligheid, psychisch welbevinden, rust en natuurlijk als dynamische lichtbron) hebben wij de woonervaring tot iets heel bijzonders kunnen maken.

Er zijn twee typen villa, een met twee woonlagen en geschikt voor vijf personen, een met alleen een begane grond en geschikt voor een gezin van drie personen. Beide typen vertonen alle kenmerken van een luxe accommodatie en zijn voorzien van alle comfort: een privé-tuin, een terras met veranda, een buitenkeuken en een zwembad met thermaal water uit de bronnen die op het terrein aanwezig zijn.